Facebook

Reacties

Flyer van de stichting


Sponsor een Kind!!ANBI-nr: 8520.68.803

Overeenkomst periodieke gift

KVK-nr.: 56311044

Email:
info@onderwijsvoorgambia.nlBankrekening Rabobank:
Rek. nr.: 0173 6660 51
IBAN: NL48 RABO 0173 6660 51
BIC: RABONL2U


Project sponsoring kinderen

Ondanks de voor onze begrippen lage bedragen hebben veel ouders moeite met het betalen van de schoolkosten voor hun kinderen.
Schoolbijdrage, schooluniform, schoenen en nog wat kleine schoolspullen kosten per schooljaar per kind vaak niet meer dan 30 €.
Maar als er in een gezin heel wat kinderen naar school moeten en het maandinkomen is voor veel gezinnen vaak niet hoger dan 30 - 40 euro dan zijn de schoolkosten voor alle kinderen een relatief grote kostenpost. En dan is een feitelijk noodzakelijke schoollunch (die op jaarbasis ook ongeveer 30 € kost) nog buiten beschouwing gelaten.

De stichting is op zoek gegaan naar mensen die, in principe zolang de kinderen naar school gaan, een deel van deze kosten van de ouders voor één of meer kinderen willen betalen.
Dat betekent zolang de kinderen op de nursery en primary school zitten een bedrag van 50 € per jaar.
De ouders houden dan iets meer geld over voor voeding en medische zorg.

Het gaat hierbij voornamelijk om kinderen die in Sukuta-Madina wonen en hun schoolperiode starten op de Lift Nursery school in Sukuta Madina.
Belangrijkste reden om het zo te doen is dat Alimatou, het hoofd van de nurseryschool, nagenoeg alle kinderen en families kent waardoor het eenvoudig is om de kinderen te blijven volgen als ze de nursery-school hebben verlaten.

Want een belangrijke voorwaarde die de stichting aan deze sponsoring heeft verbonden is dat de sponsors (voor zover ze dat willen natuurlijk) op de hoogte gehouden kunnen worden van de ontwikkelingen van hun sponsorkind(eren).
En daarvoor is iemand nodig die deze informatie kan verstrekken.

Natuurlijk maken wij als stichting bij onze bezoeken aan Gambia ook altijd rondjes door het dorp en bezoeken families en kinderen en maken daarbij foto's en filmpjes zodat we zelf ook informatie kunnen doorgeven.

Ook zijn al heel wat sponsors meegegaan met een bezoek aan Gambia en hebben daarbij ook hun eigen sponsorkindjes bezocht.

Doordat er onvoldoende nieuwe sponsors bijkomen is de keerzijde van het ook na de Lift Nursery school blijven sponsoren van kinderen dat er op de Nursery school te weinbig kinderen een sponsor hebben.
Doordat veel ouders van niet gesponsorde kinderen het schoolgeld niet of niet volledig betalen krijgt de Lift Nursery school onvoldoende geld binnen voor de exploitatie van de school.
Alimatou zou kinderen waarvoor het schoolgeld niet (volledig) wordt betaald van school moeten sturen, maar daarmee heeft ze grote moeite.